Ocena użytkowników: brak
Czerwiec to czas pierwszych zbiorów owoców i warzyw. Kiedy wiosna zachwyciła nas wspaniałą zielenią, początek lata wita nas czerwonymi kolorami.
Na krzewach dojrzewają słodkie truskawki, oraz poziomki na drzewie zaś czerwienią się soczyste i słodkie czereśnie.
W warzywniaku natomiast zrywamy pierwszą botwinkę i rabarbar. No własnie rabarbar jest doskonałą rośliną nie tylko do ciast czy kompotów.
Staropolskie przepisy kulinarne podpowiadają jak wykorzystać rabarbar do lodowej przekąski. Należy ugotować go z cukrem i po wystygnięciu polać jego na ulubione lody waniliowe.
Jeżeli szukasz nowej inspiracji na podanie deseru lodowego, ten pomysł na pewno zaskoczy.
Przepisy Sezonowe przedstawiają Wam miesięczne zestawienie gotowych przepisów z wykorzystaniem:
-agrestu
-truskawek
-rabarbaru
-dyń
-buraków
Każdy przepis uwzględnia produkty sezonowe z największą dawką witamin.
/ przepisy sezonowe / przepisy kulinarne / warzywa / owoce / ciasteczka / ciasta /